به گزارش بازار به نقل از ایبنا، علی رضوانیزاده، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در خصوص راهاندازی شعبه بانک VTB روسیه در ایران و تاثیر آن بر مبادلات ارزی و اقتصادی دو کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه همواره شاهد مشکلات و مسایل خاصی در بحث خدمات بانکی و جابجایی پول در مبادلات ارزی با روسیه بودهایم، میتوان راهاندازی شعبه دومین بانک بزرگ روسیه در ایران را بسیار ارزشمند و تاثیرگذار دانست.
رئیس هیات مدیره انجمن کشت فراسرزمینی با اشاره به اینکه روسیه در دو سال گذشته سالانه حدود ۲۱۰ میلیارد دلار واردات داشته است، ادامه داد: بخش عمدهای از این واردات در حوزه محصولات کشاورزی بوده، به طوری که روسیه بیش ۷ میلیارد دلار محصولات باغی و کشاورزی و نزدیک به ۲ میلیارد دلار واردات آبزیان داشته است.
وی با بیان اینکه ما دنبال این هستیم تا واردات روسها از ایران پایدار شود و تحقق این امر نیازمند سرمایهگذاری آنها در بخش تولید ایران است، ادامه داد: در این بخش میتوان به لزوم سرمایهگذاری روس ها در تولید و فرآوری آبزیان در سواحل جنوبی ایران و همچنین تولید و فرآوری صادرات محصولات گلخانهای و ... اشاره کرد.
رضوانیزاده تحقق اهداف یاد شده را مستلزم جذب سرمایهگذاری روسیه خواند و گفت: یکی از مهمترین شرایط سرمایهگذاری خارجی، تسهیل امکانات در حوزه روابط بانکی است. ما نباید اجازه دهیم نوسانات و چند نرخی بودن نرخ ارز و تلاطم بازار باعث عدم جذب سرمایهگذاران خارجی شود که البته با راهاندازی بانکهای خارجی مثل شعبه بانک VTB روسیه در ایران، گام موثری در این خصوص برداشته میشود.
وی افزود: این موضوع می تواند رفتار انحصاری دیگر بانکها را نیز از بین برده و نوعی رقابت بین بانکی را بوجود آورد که در نهایت تاثیر مثبت آن به بهبود مبادلات و روابط اقتصادی ما با کشورهای دیگر منجر خواهد شد.
عضو اتاق مشترک ایران و روسیه به لزوم برپایی نشستهای مشترک بین سازمان سرمایهگذاری خارجی و بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: در اینکه راهاندازی بانک روسی در ایران اقدام ارزشمندی است هیچ تردیدی وجود ندارد، اما به طور کلی باید به سمت موضوعات کلان اقتصاد رفت و با تقویت ادبیات بانکی مطابق با استانداردهای جهان و چابکسازی و همچنین رقابتی کردن خدمات بانکی، زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی را فراهم کرد.